• Sportpark Meerzicht – zondag 22 september. V.v. Nederhorst leidt voor het eerst sinds lange tijd puntverlies in eigen huis. De Bergsche mannen wisten niet te winnen van Allen Weerbaar. De bittere strijd eindigde uiteindelijk in een 4-4 gelijke stand. Jeroen van der Burg was de gevierde man, met twee goals.

    Ja, ja, ik ben er weer. Het duurde even, maar de wedstrijdverslagen zijn weer terug! Tussendoor konden we kampioen worden, maar daar hadden wij blijkbaar geen zin meer in. Schijnt administratief nogal wat werk op te leveren en met dat lekkere weer van afgelopen zomer heeft niemand daar zin in. Van de zomer lekker naar Thailand geweest, kan je onze knappe koppen vinden in de plaatselijke supermarkt (complimenten aan de editor, om onze corpulente portretten op zo’n klein plaatje te krijgen), hebben we de zes kilometer van Mud Masters gestrompeld en heeft entrenador interino Manuel de la Cruz Ramirez Deportivo Carvalho Ronaldo Juanes la Camisa Negra kunnen ‘experimenteren’ met de opstelling tijdens onze bekerwedstrijden. Dit wierp natuurlijk zijn vruchten af, van de drie wedestrijden werd er namelijk één gewonnen.

    Over naar de wedstrijd, waar wij lekker aan begonnen. Twee zondagschoten en je kijkt tegen een 2-0 achterstand aan. Gelukkig was daar Jeroen van der Burg en hierbij een ode aan zijn nieuwe vriendin. Speciaal voor haar, en de liefde, maakt hij de ene na de andere mooie goal, om vervolgens deze te vieren in stijl: ‘Een hartje voor z’n moppie’. Vriendin van Jeroen, bedankt.

    Na rust was Nederhorst gebrand om het heft in eigen hand te nemen en de overwinning in de wacht te slepen. Echter vergaten wij dat de tegenstander wellicht met hetzelfde idee de rust uitkwam. Hierdoor keken wij al snel weer tegen een achterstand aan. Intussen maakte Mike zijn rentree na blessureleed. Welkom terug!

    Het verdere scoreverloop weet ik niet meer, maar Jeroen Bouwer deed een duit in het zakje en onze kapitein in woeste winden Edwin ‘schiet even een meeting in’ Keizer, kopte al snoekduikend de gelijkmaker binnen, 4-4. Gelukkig zat hij met zijn hoofd niet bij zijn vergadering van bijna iedere dag.

    Zoals we gewend van ze zijn reageerde onze tegenstander sportief en met respect. Altijd fijn om uitgemaakt te worden voor racist, omdat je het niet kan verkroppen dat je terecht een penalty tegen krijgt. Hoe dan ook volgende week gezelliger!