• Sportpark vlakbij de Johan Cruijf Arena – zondag 28 oktober. V.v. Nederhorst 4 heeft een ongelooflijke draak van een wedstrijd achter de rug. De Bergsche mannen wisten maar liefst met 5-2 te verliezen van s.v. Ouderkerk. Daarmee dalen de mannen van de tweede naar de derde plek in de zondag 5e klasse. De sterallures kunnen weer vervangen worden voor de nuchtere boerse mentaliteit, waar hard werken, lol en normaal doen centraal staat. Wellicht dat de scheidsrechter er dan ook wat van had opgestoken.

  Ook bij Nederhorst 4 was natuurlijk de wintertijd een trending topic, want de Bergsche mannen bleven natuurlijk maar al te graag een uurtje langer liggen. Entrenador interino Manuel de la Cruz Ramirez Deportivo Carvalho Ronaldo Juanes la Camisa Negra dacht hierdoor natuurlijk over een nog fittere selectie te beschikken, dan in de zomertijd. In de wintertijd heb je natuurlijk geen terrassen meer en kan je niet tot laat in je shirt buiten blijven en bier drinken. Niets bleek minder waar, want de mannen moesten zelfs een uur eerder starten dan normaal en laten we eerlijk zijn, fit zullen wij echt niet meer worden.

  Entrenador interino Manuel de la Cruz Ramirez Deportivo Carvalho Ronaldo Juanes la Camisa Negra had weer een aantal wissels tot zijn beschikking en kon daardoor gebruik maken van de regel des amateurvoetbal: iedereen gelijk aantal minuten. Hierdoor moesten spelers als Brian den Broeder en Rob Waldhober plaats nemen op de bank. Brian ging daardoor vlaggen en we werden er snel aan herinnerd waarom hij in het dagelijkse leven een bril draagt.

  De mannen van Nederhorst 4 gingen sterk van start en al snel was het Jeroen Bouwer, die de 1-0 knap binnenschoot. Volgens mij was het een schot met links buiten de zestien, maar ik had mijn bril niet op. Er leek geen vuiltje aan de lucht en een overwinning leek in de maak. Echter geheel v.v. Nederhorst 4 deed mee aan de gezamenlijke malaise. Een mega offday was in de maak.

  Natuurlijk kan je er van uitgaan dat de 1-1 in de maak was. Een vrije trap rand zestien was er voor Ouderkerk. De muur werd neergezet, alleen aan de verkeerde kant, want het zou om een linkspoot gaan. Een linkspoot was het zeker en een simpele goal ook. Nadat je dacht alles gehad te hebben, wilde Mike Reyersen de bal terug koppen naar keeper Tim Hageman, die aan kwam rennen. Echter verwachtte Tim geen kopbal en had Mike niet het idee dat Tim onderweg naar hem was. Zo keek Nederhorst bijster knullig tegen een achterstand aan, 2-1. Voor rust werd ook nog de 3-1 gemaakt, maar de wedstrijd is alweer dik een week geleden en ik weet niet meer hoe dat ging.

  In de rust werden enkele wissels doorgevoerd en Nederhorst probeerde met deze tactische omzettingen voor de winst te gaan. In de hoop op meer kansen te creëren, ging Nederhorst de druk verder opvoeren. Hierdoor werd het erg druk op de helft van Ouderkerk en kwam er achterin veel ruimte te liggen. Echter kwam er geen resultaat uit en dan kom je als team in aanraking met een eeuwenoude voetbalwet. Namelijk, wanneer je zelf niet scoort, gaat de tegenstander er mee aan de haal.

  Een counter van Ouderkerk zorgde ervoor dat de 4-1 op het ‘onzichtbare’ scorebord kwam te staan. De malaise van Nederhorst 4 was rond en het kwaad geschiet. Een aantal minuten later schoot Ouderkerk weer raak, met een klassiek zondagsschot. Rob Waldhober bracht op zijn beurt Nederhorst op een, nog steeds pijnlijke, 5-2.

  Om een korte schets te geven van de wedstrijd is het te vangen in een quote, die Rene van der Gijp vaak laat vallen. “Je kan deze wedstrijd 100 keer spelen en dan win je hem 99 keer, maar toch valt ie een keer verkeerd”. Deze dag viel het verkeerd, maar we bekijken het positief. We staan weer met beide benen op de grond en worden er maar weer op gewezen, dat praten over de platte kar nog een ‘ver van onze bed (lees: boxspinrg)’-show is. Tegen GeuzenMiddenmeer ons maar herpakken, verslag volgt.