• Afgelopen Super Saturday stond de derby tegen de buren van ’s-Graveland op het programma, op een ondanks het slechte weer zeer goed bezet Meerzicht.

    Het eerste kansje was voor Nederhorst, na een misverstand in de defensie van de gasten, maar Sander Verheul mikte uit moeilijke positie voorlangs. ’s-Graveland kreeg haar eerste kans in de 4e minuut maar keeper Wesley van der Helm redde fraai op de doorbraak van de rechterspits. Een minuut later een mooie voorzet van Luuk, maar niemand van de thuisclub stond op de goede plek. Vlak daarna een afstandsschot van Justin dat werd geblokt. In het vervolg werden de gasten allengs sterker en kwamen toch wel uit het niets op voorsprong. In de 14e minuut werd bij een diepe bal de defensie van Nederhorst eruit gelopen en Ramon Bouwman schoot de bal binnen (0-1). Nederhorst kon er veel inzet tegenoverstellen, maar creëerde nauwelijks kansen. In de 18e minuut een diepe bal op een aanvaller van de gasten, maar de bal kon door Wesley tot corner worden gewerkt. Uit de corner werd met vereende krachten de bal weggewerkt door de verdediging van de thuisclub. Hierna viel er geruime tijd niets te beleven tot in de 32e minuut, toen Wesley een voorzet moest wegstompen. Nederhorst kwam steeds verder onder druk. In de 40e minuut een mooie actie op links van ‘s-Graveland, de voorzet van de linkerspits werd geblokt tot corner. Uit de corner ontstond enige paniek in het strafschopgebied, maar een doelpunt werd het met hangen en wurgen niet. Een tweede doelpunt kon niet lang meer uitblijven en in de 44e minuut viel toch de tweede treffer voor de gasten. Een uittrap van de keeper bereikte de geheel vrijstaande Ramon Bouwman, die vanaf de rand van de zestien over de Nederhorst-keeper kopte (0-2). Dit was ook de ruststand.

    Na rust begon Nederhorst voortvarend en was wat meer op de helft van de gasten te vinden, zonder echt kansen te krijgen. De eerste mogelijkheid was weer voor de gasten. Een vrije trap vanaf 40 meter werd ingebracht en in twee instanties gepakt door Wesley. In de 59e minuut een poging van Luuk van Huisstede vanaf de linkerzijlijn, maar zijn poging ging helaas net over. In de 63e minuut werd de wedstrijd definitief beslist. Na een misverstand in de defensie van de thuisclub kon Wilco de Birk de 0-3 aantekenen. Nederhorst zette nog een 3-tal wissels in, maar kon nauwelijks gevaarlijk worden. De gasten kregen nog een aantal corners, maar die leverden niets op. In de 87e minuut maakten de gasten alsnog de ietwat geflatteerde 0-4 middels een door een Nederhorst-speler van richting veranderd schot van Mathies Romejn.

    Kortom een overwinning waar niets op af te dingen viel. ’s-Graveland was sterker en behendiger aan de bal, op de inzet van Nederhorst viel niets aan te merken, maar voetballend kwam men tekort. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen koploper JOS Watergraafsmeer.

  • Klik hier voor de fotoreportage