• Nederhorst 1 heeft zich niet kunnen plaatsen voor een verdere ronde in de nacompetitie voor een plaats in de 3e klasse. Tegenstander dinsdagavond 7 juni 2021 op Meerzicht was Candia 66 uit Rhenen, periodekampioen in klasse 4i. De wedstrijd stond onder leiding van een onafhankelijk arbitraal trio.
    De beginfase was voor de gasten, een goede combinatie over rechts resulteerde in een corner, en de daaruit volgende doelpoging werd gestopt door Wesley. In de 14e minuut mocht Candia een vrije trap nemen vanaf 18 meter, welke tot 2 maal toe in de Nederhorst muur belandde. Na 16 minuten kwam Felix Yorke in de ploeg voor de aan zijn enkel geblesseerde Sander Verheul. Nederhorst ging meer druk naar voren zetten, hetgeen in eerste instantie leidde tot twee vrije trappen net over de middenlijn, die in de 16 van de tegenstander werden gepompt, maar helaas niets opleverden. In de 17e minuut een goede pass van Philip op Steven, die een voorzet afleverde, terwijl hij beter zelf op doel had kunnen schieten. In de 19e minuut kwam Nederhorst op voorsprong. Na goed doorgaan van Justin kwam de bal na wat klutswerk bij de tussen twee tegenstanders staande Felix, die met een bekeken lobje de doelman verschalkte. (1-0).
    Nederhorst bleef hierna aandringen op zoek naar de volgende en misschien wel beslissende goal. Een voorzet van rechts werd door Felix te zacht ingekopt. In de 31e minuut een mooie combinatie tussen Felix en Job, maar de laatste schoot ietwat gehaast naast. Candia probeerde weer wat aan te dringen, maar dit leidde niet tot enige kans. In de 38e minuut een vrije trap vanaf 40 meter voor de thuisclub. De door Philip prachtig ingeschoten bal, werd door de keeper mooi uit de linker-kruising gehaald en tot corner verwerkt. In de 44e minuut een pass van Felix op Justin, maar diens schot was te slap en miste richting.
    Na rust ging Candia meer risico nemen, middels het doorschuiven van een verdediger naar het middenveld. In de 47e minuut een poging van Candia welke ruim naast ging en even daarna leverde een voorzet evenmin iets op. De gasten uit Rhenen bleven aandringen en het spel van Nederhorst werd er niet beter op. De meer geroutineerde ploeg uit Rhenen bleef goed combineren. De gevolgen konden niet uitblijven en in de 61e minuut viel de gelijkmaker. Na aarzelend ingrijpen in de Nederhorst-defensie, kon de rechtsbuiten van de gasten een afgemeten voorzet afgeven die over keeper Wesley heen ging en bij de linkerpaal kon worden ingekopt (1-1). Candia bleef aandringen en wederom na slecht ingrijpen in de verdediging kwam Nederhorst op achterstand, toen de linksbuiten van de gasten zich op links vrijspeelde en zijn voorzet bij de eerste paal werd ingetikt (1-2). Even later nog een kans voor de gasten, maar de inzet was te zacht. In de 76e minuut kwam Darryl voor Steven en Levi voor Philip. Nederhorst ging hierna gokken op de snelheid van de voorwaartsen, maar de veelvuldig gehanteerde lange bal kwam nauwelijks aan, zodat er geen kansen voor de thuisclub ontstonden. Candia probeerde combinerend de voorsprong vast te houden. In de 88e minuut nog een vrije trap voor de mannen van Remco Sint, maar die leverde niets op. Aan de andere kant nog een vrije trap voor de tegenstander, die een prooi werd voor Wesley. In de blessuretijd kreeg Nederhorst na een actie van Felix nog een corner te nemen, welke niets meer opleverde.
    Concluderend kunnen we zeggen, dat op grond van de 2e helft Candia de verdiende winnaar was, maar indien Nederhorst in de 1e helft niet verzuimd had de score uit te bouwen, was er wellicht meer mogelijk geweest. Wessel Rodenburg werd gekozen tot Man of the Match.
    Zodoende kwam er al snel een einde aan het nacompetitie avontuur. Volgend jaar speelt Nederhorst wederom in de 4e klasse.