• Met de start van het bekerprogramma is het voetbalseizoen 2018-2019 officieel gestart. Nederhorst 1 moest naar Duivendrecht om aan te treden tegen CTO’70. Er is veel gewijzigd in de selectie na het stoppen van trainer Jouri de Bruin. Al vroeg was bekend dat topscorer Jesse van Huisstede naar hoofdklasser SDO zou vertrekken. Ook Jean Yves van de Korput naar ASV Arsenal en Adilio Augustin naar Real Sranang zijn vertrokken. Verder stopte om uiteenlopende redenen maar liefst 11 spelers met selectie voetbal. Ook Thomas Grolleman is tot half januari niet beschikbaar vanwege zijn studie in Zuid Korea. Met 6 over gekomen junioren en een 8 tal nieuwe spelers ligt er dus een uitdaging voor de nieuwe trainer Chris van de Graaf om samen met zijn assistent Raymond Moleveld er weer een representatief elftal van te maken.

    De eerste bekerwedstrijd tegen CTO’70 had weinig om het lijf. De geringe tegenstand is dan ook geen graadmeter om te beschouwen hoe de ploeg ervoor staat. Nederhorst was zeker na rust veel te sterk tegen deze zwakke tegenstander. Al na zeven minuten werd na een vlot lopende aanval de score geopend door Steven Stijvers en op het kwartier maakte de snelle nieuwkomer Quinziano Blijd de tweede treffer door laag raak te schieten.

    Bob de Bruin zorgde met een strak schot voor de 3-0 ruststand. Na de rust werd het helemaal eenrichtingsverkeer naar het doel van de gastheren. Luuk van Huisstede tekende voor de 4-0 en vlak hierna kopte de net in het veld gekomen Pepijn Schols de 5-0 binnen. Nederhorst bleef aanvallen zonder altijd tot groots voetbal te komen. Nummer 6 kwam van Job van Wijk, hierna twee treffers van Quinziano en Luuk zorgde met twee treffers voor de ruime en eenvoudige 0-10 overwinning. Zondag ontvangt Nederhorst voor de tweede bekerwedstrijd thuis Geinburgia. Aanvang is 14.00 uur.

    Dinsdagavond 4 september oefent Nederhorst 1 thuis tegen zaterdag 3e klasser OSM’75. Aanvang op Meerzicht is 20.15 uur.