• Na vele weken voorbereiding was het vrijdag 18 januari dan eindelijk zo ver, de allereerste wedstrijd van een geheel nieuw team van VV Nederhorst, De Dames 1!

    Het was een zeer koude avond in Amersfoort, maar niemand die daar last van had. Het was een wennen voor de dames, maar al snel lieten zij zien al heel wat geleerd te hebben op de trainingen:de tegenstander werd op de eigen helft vastgezet en er was zelfs een doelpoging. Helaas ging de bal er niet in. ASC werd na 10 minuten sterker. Na een eerste redding vloog de bal er helaas alsnog in aan de kant van Nederhorst: 1-0 voor ASC. De dames bleven goed partij geven en er waren aanvallend en verdedigend leuke acties. Er werd hard geknokt, maar vooral ook met heel veel plezier! ASC was beter in het afmaken van de kansen zodat de ruststand 3-0 was..

    In de kleedkamer pakte coach Mitchel het bord er bijen gaf haarfijn aan waar de kansen lagen. De dames dachten nog wat doen al die verschillende kleuren rondjes toch op dat bord, maar het werd duidelijk dat ze aanvallender zouden gaan spelen. Dus aan het begin van de tweede helft ging alles vol op de aanval en dat leidde tot een paar zeer behoorlijke kansen. Helaas ging de bal er niet in zodat Nederhorst niet op het scorebord kwam. Werd er dan helemaal niet gescoord in de tweede helft? Jazeker wel, maar niet door ASC. De tegenstander werd vakkundig onschadelijk gemaakt in de tweede helft, maar onze dames wilden hoe dan ook scoren: en dat deden ze! De les is dat de volgende keer de bal in het doel van de tegenstander geschoten moet worden! Eindstand 4-0, maar wat een leuke, sportieve wedstrijd. Dit smaakt naar meer!